onsdag 22. august 2012

En stolt 1. klassing på første skoledag.

En stolt 1. klassing på første skoledag.


Ei spent frøken som sitter på pulten sin. Har gru/gledet seg hele sommeren til denne dagen.



Hun måtte frem på tavla for å ringe rundt navnet sitt.



Bestevennene Adele og Signe <3



Artig med friminutt. Spesielt når skolen akkurat har fått nyoppusset lekeplass.



Ei stolt jenta som akkurat har fått en full ransel med bøker. Å hun gleder seg allerede til neste skoledag..




tirsdag 21. august 2012

Mage trøbbel og morbus crohn!

Etter en dag med mye stress og søtsaker i går, har magen min vært noe kranglete i dag. Men det viste jeg at kom til å skje. Å ha morbus crohn vil jeg ikke unne min verste fiende. 
Jeg har hatt crohns siden 2000. Fikk det da jeg gikk på videregående i Hammerfest. Var da 20 år. Tok noen år før legene klarte å bestemme seg om det var ulserøs colitt eller crohns. På denne tiden var jeg svært syk. Måtte gå igjennom MANGE!! coloskopier. Problemet var vel at de ikke kom inn i overgangen fra tykk tarm til tynn tarm. Helt til jeg kom til en fantastisk lege i 2004, som klarte å komme inn i overgangen. Første han sir er at "du har jo crohns". Han sa det ikke var noe rart de andre legene ikke hadde kommet inn, for det fantes nesten ikke passasje.. For å gjøre en lang historie kort, så ble jeg operert 14 dager etterpå. De fjernet 25 cm. av tykktarm og 25 cm. av tynntarm. 
Etter dette var jeg frisk helt frem til 2007. Da var datteren min blitt 8 mnd. Begynte da på medisinen entocort. Denne medisinen gikk jeg på helt til mars 2011. Da ble jeg syk igjen. Ble sendt akutt til Hammerfest sykehus. Var innlagt i 8 dager der. Fikk utført ct-rønken , som viste at jeg hadde kraftig betennelse i tynntarm og tykktarm. Da jeg ble utskrevet mente legene at jeg skulle slutte på entocort. De mente jeg skulle ta en prenesolon 40mg kur, med nedtrapping med 5 mg i uken. Og etter dette skulle jeg være uten medisin! Dette gikk jo ikke helt etter deres plan. Da jeg kom ned på 15 mg. begynte jeg å bli dårlig igjen. Da jeg hadde vært 2 dagen uten medisin ble jeg sendt til Hammerfest sykehus igjen med sterke magesmerter og crp på over 200. (Hær i Havøysund kan man ikke måle crp på over 200). Dagen etter hadde jeg crp på 365.( Crp måler betennelse i kroppen. Denne skal normalt være under 8.) for å bli bedre måtte jeg ta ny prenesolon 40mg kur, med nedtrapping med 5 mg i uken. Og etter dette mente legene at jeg skulle være uten medisin igjen! Jeg kom ned på 15mg og ble dårlig igjen. Kom ned på 5 mg og fikk sterke magesmerter. Legene mente da at jeg skulle starte på prenesolon 40 mg igjen og så trappe ned til jeg ble syk, for så å trappe opp 5 mg. Etter dette skulle jeg ta denne dosen til jeg ble innkalt til ny coloskopi. Ble syk på 15mg så jeg trappet opp til 20 mg. Fra  3. mars til i september gikk jeg på prenesolon. Veldig effektiv medisin, men er en medisin med mange bivirkninger. Jeg la på meg 15 kg. på denne tiden. Fikk måne ansikt og hadde veldig humør svingninger. 
Da jeg endelig kom på coloskopi, så de at overgangen fra tykktarm til tynntarm var "ikke overraskende" betent igjen. Fikk da begynne med humira sprøyter, som jeg nå tar 1 sprøyte hver 14 dag. De fungerer egentlig greit. men får veldig dårlig immunforsvar .Har hatt 4 tilbakefall på 1 år. 3 av gangene pga uvi. Tåler ikke få en infeksjon uten at crohnsen blomstrer opp.

Kanskje litt mye informasjon, men har jo kalt denne bloggen min "livet på godt og vondt.." Så man kan vel si at sykdommen min er en del av det vonde i livet mitt..



Ikke særlig vakker etter å ha gått på prenesolon i 7 måneder. Temmelig rund i kinnene..

mandag 20. august 2012

Bursdagsfeiring!
20.08.12



I dag ble Signe 6 år. Hun har koset seg med 11 barn i selskapet sitt.



Signe og Thomas kose seg <3



Bakte pavlova. Men gjorde den litt mer barnevennlig med is og godteri som fyll. Den smakte helt fantastisk godt.



Signe fikk litt tante kos også <3

søndag 19. august 2012

Oppdagelsesferd i hagen.

I dag har Signe og min tante gutt Sverre vært på oppdagelsesferd i hagen. 



<3 Må jo si jeg koste meg sammen med dem <3



To tøffinga!
(Men det var nok jeg som måtte plukke alle småkrypene i glasset.)




Vi  har funnet mange fine og ekle små kryp.




Må jo ikke glemme Jaro. Han var jo selvfølgelig med han også..

Fine jenta mi <3

søndag 12. august 2012

Hei..
Har lenge lekt med tanken på å lage meg en blogg om hvordan mitt liv er.. Kan være min måte å skrive dagbok på.. Men det kan også være en måte å dele erfaringer, som man kan ta med seg videre i livet. Er mye man kan skrive om. Et menneske har alltids mange titler. Jeg for eksempel er; alene mor til verdens beste Signe Elisa, søster, tante, datter, morbus crohns pasient, hunde eier, hjelpepleier, hus eier, scrapper, strikke kjærring, pluss sikkert  mange andre rare ting.